Friday, April 8, 2011

Minum air kosong 4 liter sehari dan berat badan anda akan turun!

pasal air lagi????



hahhahaha..x tawu la napa..cik amsal teruja betul nak becakap pasal air sekarang ni..heheh..mungkin sebab cik amsal tengah membuat eksperimen tentang kesan minum 4 liter air kosong sehari terhadap penurunan berat badan dalam sebulan dua ni kot.. dan ehem ehem u all nak tawu x hasilnya?



memang menjadiiiiiiiiiiiiiii!...serius tak tipu u all~!





owh my goat! rasa cam x pecaya..thanx la banyak2 kat sorang kawan skolah cik amsal yang kasik petua ni..dulu cik amsal memang dah tawu pun pasal minum air bole turun berat badan tapi x da la minum sampai 4 liter air sehari pun..setakat minum sebotol air mineral besar 1.5 liter tu pun dah rasa banyak gila..tapi tu x cukup ok untuk turunkan berat badan u all..skang ni cik amsal dah tak risau lagi nak makan apa pun..sebab kalo cik amsal makan, cik amsal x kan lupa untuk minum air sekurang2nya 4 liter sehari..lepas tu x payah risau pun berat nak naik lagi..4 liter tu lebih kurang 3 botol air mineral besar tu ye..cik amsal tawu u all mesti akan cakap






  "gila ko cik amsal, 4 liter tu ingat sikit ke? mau pecah perut!




hahaha..but its ok..jom kita baca lagi the reasons behind this.




sebelum tu baca ni dulu..alkisahnya ari tu kawan cik amsal ni berkongsi tentang pengalaman dia berdiet...dan katanya setiap minggu dia akan timbang berat badan kat klinik (penimbang tu kira sekali kandungan lemak dan kandungan air) untuk tengok progressnya. then lepas dah beberapa lama berusaha, dia akhirnya terperasan  bila dia mcm malas nak minum air dalam minggu tu, kandungan lemak dia akan naik mendadak n bila dia minum air dengan banyaknya pulak in another week  (lebih kurg 4 liter sehari)  kandungan lemak dia pulak akan drop dgn sangat ketara..dan obviously la berat badan dia pun menurun secara berkala saban minggu..hooohoho..this is a very nice discovery!




hurrmmmmm..u all nak tawu x kenapa bole jadi mcam ni kalo menurut sistem biologi badan?




Dalam badan kita, buah pinggang berfungsi untuk tapis semua benda yg x diperlukan dalam darah. untuk membolehkan buah pinggang anda berfungsi, air amat amatlah diperlukan. kalau u all x minum air dgn cukup, buah pinggang akan paksa liver u all untuk wat kerja dia sebab dia x mampu. padahal keja liver adalah untuk tukarkan lemak2 u all yang diternak dan disimpan dalam badan tu untuk kegunaan lain yg diperlukan badan.



habis tu, kalo dah buah pinggang u all mengaco liver, cmana liver nak tukarkan lemak2 tu?? u all paham x?



so ini akan menyebabkan liver akan kurang wat keja dia iaitu menukar lemak tetapi akan membantu buah pinggang u all wat keja secara paksa.therefore, more fats remains stored in your body and weight loss stop!




logik kan?


so, apa lagi jom la kita amalkan petua ini mulai hari ni..mula2 memang u all akan rasa banyak tapi makin lama badan u all akan terbiasa dan sendirinya akan mintak lagi u all minum..seriously 4 liter tu x banyak mana..u all just make sure sebelum lunch u all minum dalam sebotol setengah (2 liter) mcam tu, petang 1 liter dan malam amik selebihnya...dan kekerapan u all pegi shing2 (buang air) pun akan bertambahla sikit ye..huhu..tapi ingat, AIR KOSONG SAHAJA OKEH..insyaallah petua ni berkesan bagi sesapa yang nak reduce weight mcm cik amsal ni..ehemmm n sesuai jugak utk sesapa yang gila makan tapi bimbang berat badan akan naik dan sebagainya..owh heaven!





p/s: kalo ada sesapa yang dah try n bejaya lepas amal petua ni bolela kongsi ngan cik amsal ye.......!!

4 comments:

farhanaDr said...

Betol tu.. Orang-orang yang ikot program Herbalife banyak yang tunjukkan keberkesanan sebab dorang perlu minum air banyak gila.. Sehari 3, 4 L.. :)

Saya pon baru belajar mende ni semalam dengan adik penjual Herbalife. Heehee.. Pastu baca plak entry ni, lagi bertambah keyakinan saya. :)

CIK AMSAL said...

hai farhana!

tenkiu sebab agree!
saya x tawu apa2 pasal herbalife sebab x penah cuba pun. kalau macam tu 4 liter air + herbalife pasti wat awak akan kurus (if u have weight problem la) dgn cepat..selamat mencuba~

if ada kemajuan nanti update la kat sini eh..=)

Anonymous said...

maff admin,mohon tegur kesilapan sy.. sy kurang setuju, 4 liter tu terlalu byk, ckup tuk keperluan, bkn kepuasan..amt tak sesuai tuk sistem bio badan, btol, memaang akan kurangkan berat badan kita, tp ia meningkalkan kesan pd sistem badan kite yg lain..contoh, kite berjaya kurus sbd 4 liter evry day, tp pd masa sma , sistem badan kite dah mnjadi lemah, terutama sistem imun..oke, dgn mknan tmbahan cam herbalife tiap hari,hanya sbgai support tuk mmbolehkan keseimbangan lam bdan bile mnerima air sbyak 4 liter shari..macam joging , tp pastu makan byk..perumpamaanya sma dgn mkn herbalife tp minum air mlebihi ap yg diperlukan je..

Shila Mohamed said...

salam.boleh sy tanya sikit tak? first sekali akak timbang berat in brapa kg ek? i think nk minum byk boleh air putih ni tp biar berpada tgk pada berat badan jugak.